DKK 375,00

Andresen smagning AFLYST

21.04.2018 kl. 14:30 Portvinsbaren, Kbh V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 375,00

Det hvide portvine fra huset Andresen var nogle af de første til at punktere myten om at hvide portvine var simple og banale. Danskeren Johan Heinrich Andresen oprettede huset Andresen i 1845, og er meget anerkendt for deres fadlagrede vine, herunder hvide. Vi smager på en perlerække, anført af den* legendariske Marco Andreis, som med sofistikeret humor og skæve fortællinger guider os igennem det forryggende hus. * for os i Portvinsbaren :-)

Først lidt historie 
Det lille og 100 % familieejede portvinshus med danske rødder blev grundlagt i 1845 af Johann Heinrich Andresen, der som ung mand stak til søs fra den nordfrisiske ø, Föhr, i den sydlige del af vadehavet. I de tider gik Danmarks sydlige grænse ved floden Ejderen og Johan Heinrich drog afsted, udstyret med danske rejsedokumenter og appetit på nye eventyr, hvilket bragte den unge mand ad søvejen til den driftige handelsby Porto.

Hurtigt fik den unge Andresen etableret sig og grundlagde allerede i 1845 vinhuset i eget navn og eventyret tog sin begyndelse.
Familien Andresen udviklede eksporten frem til 1942, hvor Verdenskrigen tærede hårdt på både handel og økonomi og huset blev solgt til Albino Pereira dos Santos, som i forvejen var et kendt ansigt i datidens lokale portvinskredse.


Huset, som ligger lidt afsides i den højere beliggende del af Vila Nova de Gaia nær togstationen Devesas, ejes og drives fortsat af familien Flores dos Santos, personificeret i mere end 20 år af den sympatiske og ofte underspillede Carlos Flores dos Santos.


J.H. Andresen er, trods sin beskedne størrelse og status som et af de få tilbageværende familieejede huse, almindeligt anerkendt blandt kendere og aficionados for sine fantastiske gamle Tawnies og Colheitas og ikke mindst for deres gamle lagrede hvide portvine, som på smukkeste vis punkterer myten om, at hvide portvine er banale og u-facetterede.


J.H. Andresen er faktisk det første hus som ”opfandt” og fik godkendt deres ”10 Years Old White”, senere efterfulgt af en 20 Years Old White og tilmed den sjældne 40 Years Old White Port, alle absolutte reference-vine i denne kategori, som først nu nyder stor opmærksomhed for sin unikke kvaliteter efter lang tids lagring, oxidativ modning og ”transpiration” - forudsætningen for topkvalitet.


I kælderen er det vinmageren Àlvaro Van Zeller (Blender of the Year 2015) som er køkkenchef for udvælgelsen af vinene og den svære kunst at blende fra skatkammeret af gamle fadlagrende vine.


Filosofien er modsat andre tawny-specialister, at Andresens yngste Colheitas først tappes efter tidligst 14-15 år fra høstår, mens lovgivningen tillader kortere lagringstid (i praksis ofte efter minimum 7 års lagring).


  1. Andresen 10 YO White
  2. Andresen 10 YO Tawny “Century"
  3. Andresen 20 YO Tawny “Royal Choice”
  4. Andresen Colheita 1998
  5. Andresen Colheita 1991
  6. Andresen 40 Years Old White
  7. Mulighed for at tilkøbe Andresen Colheita 1968 til en meget skarp pris.

Som det tydelig ses, så er der virkelig smæk for skillingen :-)


Det med småt

Ved afbestilling / ændring mere end 2 uger før, tilbagebetales det hele. Ved afbestilling / ændring mindre end 2 uger før, tilbagebetales intet. Pga. ny billetleverandør, så kan vi desværre ikke ændre i billetterne.

Hvis man ønsker at tilføje flere stk. til en billet man allerede har købt, så lav et nyt køb (i samme navn), vi skal nok forsøge at sætte jer sammen på dagen.

Arrangementet gennemføres IKKE ved mindre end 12 tilmeldte. Dette afgøres 3 dage før arrangement (hænder normalt ikke!). Hvis man ikke hører noget, så kører arrangementet helt som forventet.